АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Президентът Румен Радев в Кюстендил/Снимка: Иво Кирилов, Дарик Кюстендил
21.03.2019 / 14:12

Случаят с апартаментите далеч надхвърля параметрите на една имотна сделка и пряко рефлектира върху доверието на политическата класа и върху държавността, каза в Кюстендил президентът Румен Радев, попитан за новите придобивки на някои от управляващите:

"Преди два месеца, на своя годишен отчет, призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат в старателно отбягвания периметър на властта. Много ясно казах, че ако това не се случи, търсенето на справедливост и на възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона, защото няма как тази Антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от господин Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон, наложен от самия г-н Цветанов. Ако това не се случи, наистина можем да имаме сериозен проблем. Затова – поредното, според мен гарантирано, оневиняване на господин Цветанов, ще се размине с моралната присъда на обществото! Това е големият проблем, който ни очаква".

Президентът, който е гост на празника "Кюстендилска пролет", коментира и състава на ЦИК, както и други актуални проблеми за страната:

"Поканил съм на среща утре ръководството на ЦИК, за да обсъдим тяхната готовност и всички необходими мерки, така че да имаме едни спокойни, честни и прозрачни избори".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев