АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СИМЕОНОВ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА СЪМНИТЕЛНА СДЕЛКА НА ДЪРЖАВНОТО "МАРИЦА ИЗТОК - 2"

Валери Симеонов
11.09.2017 / 12:37

Вицепремиерът Валери Симеонов ще сезира прокуратурата заради сделка по криминална схема, с която държавата е ощетена с милиони.

Става въпрос за закупуване на варовик от държавното предприятие „Марица изток 2", която е осъществена на 1 септември. „В българска стокова борса е обявена поръчка за закупуване на варовик на цена 15 лв. Тази поръчка е поставена от "Марица Изток 2" от ръководството на държавното предприятие, което има нужда от този варовик. 28-29 дни тази поръчка стои на цена 15 лв. На 31 август вечерта цената се променя и на 1 септември сутринта в петък се сключва сделка с две фирми без цената да е коментирана, без да е обявена. Променя се с 6 лв. в повече в ущърб на държавата. Става 21 лв. по изключително криминален начин", обяви вицепремиерът пред БНТ.

Валери Симеонов заяви, че днес ще има доклад от шефа на Комисията по стоковите борси и тържища. "Поставил съм задача да направят пълна проверка на процедурата. Тя е брутално нарушена. Става въпрос за два пъти по милион и двеста тона варовик", заяви той.

© Actualno.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев