АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МИЖАВ ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

протестът днес
11.09.2017 / 21:02

В 17.00 часа започна протест пред сградата на Народното събрание.

Около 300 човека се събраха, за да изкажат недоволството си от политическата система и поискаха промяната ѝ.

За организатори на демонстрацията се обявиха две граждански организации - "Единни за промяна" от Видин и Движение "Орлов мост". Те бяха подкрепени от бившия депутат от "Патриотичен фронт" Димитър Байрактаров.

Протестът бе организиран в социалните мрежи. Някои от по-радикалните идеи на организаторите са предизвикване на конституционна криза, суспендиране на конституцията и разпадане на всички политически партии.

Протестиращите поискаха оставката на правителството и разпускане на парламента. Те се обявиха и за това България да стане президентска република, а Народното събрание да бъде разделено на две камари от 120 мажоритарно избрани депутати. Ръководителят на "Единни за промяна" Атанас Колев заяви, че протестни действия ще има всеки ден, докато не бъдат изпълнени исканията на недоволстващите. Стигна се и до блокиране на движението по булевард "Цар Освободител" с викове "Оставка!". Около 18:20 един от протестиращите се опита да пробие полицейския кордон пред Народното събрание и беше отведен от служителите на реда.

Actualno.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев