АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МС УВОЛНИ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ДИРЕКТОРЪТ НА ФОНДА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА

Тинка Троева
12.09.2017 / 11:40

Вчера в 16.00 часа д-р Тинка Троева, директор на Фонда за лечение на деца, е била извикана в МЗ и й е била връчена заповед за уволнение.

Това каза за Дир.бг Пенка Георгиева от Обществения съвет на Фонда.

Д-р Троева е отказала да подпише заповедта и е поискала среща с министъра на здравеопазването Николай Петров.

По клауза в договора директорът на Фонда за лечение на деца може да бъде уволнен без предупреждение - тоест уволнението е според правилата.

Д-р Тинка Троева беше назначена на поста през март, след като д-р Владимир Пилософ напусна по искане на служебния министър Илко Семерджиев. Тогава проверка на МЗ за периода от септември 2015 г. до октомври 2016 г. разкри редица тежки нарушения.

Д-р Троева работеше добре и сме изненадани, уволнението й ще попречи на обработването на заявленията и отпускане на средствата за лечение на деца. На всеки нов човек му е необходимо време. При предишната смяна се загубиха заявления, коментира Пенка Георгиева.

Сега във Фейсбук групата Въпроси към Фонд за лечение на деца събираме подписка в нейна подкрепа от родители, добави Георгиева.

Пред БНР членът на Обществения съвет не изключи външен (извън МЗ) натиск за уволнението на д-р Троева.

Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев