АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ГЛЕДНА ТОЧКА

гледна точка
12.09.2017 / 11:44

БИВШ СЕКРЕТАР НА МВР: ПРАВЯТ СЕ ЗАЛАГАНИЯ КОГА ЩЕ Е СЛЕДВАЩОТО ОТВЛИЧАНЕ

Правят се залагания кога ще е следващото отвличане. Това коментира пред Би Ти Ви бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов по повод действията на полицията по похищението на сина на Тони Златков - Адриан.

Бащата отказваше да работи с МВР откакто се разбра, че става дума за отвличане. В миналото преди да бъдат хванати "Наглите", при всяко даване на откуп МВР опитваше неуспешно да хване извършителите. Вероятно заради това бащата е искал сам да си уреди въпроса, коментира още Радулов. Според него отвличането показва криминална компетентност.

Той посочи, че със сигурност похитителите са му казали да не контактува с МВР, а фактът, че са използвали есемеси, значи, че е по-трудно да се проследи комуникацията.

Д-р Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, заяви, че голяма част от "Наглите" не получиха възмездие за отвличанията и би могло техни връзки да участват сега.

Експертите се съгласиха, че по подобни престъпления трябва да се работи по горещи следи. Според Радулов, ако Адриан не е бил върнат, той едва ли е щял да бъде намерен въобще, след 13 дни в плен.

По думите на Стойчев липсата на възмездие поощрява извършителите. "Дали е спонтанно възникнала група или е била временно замразила дейността си, не знаем. Но може да прогнозираме, че насилствената престъпност ще продължи. Дали това не са радикализирани групи, които финансират друга дейност”, попита още Стойчев.

източник: Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев