АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЖАРНИКАРИ И ПОЛИЦАИ ПАК ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ

протест
13.09.2017 / 09:48

Пожарникари и полицаи подготвят пореден протест за четвъртък. „Повечето пожарникари у нас събират защитни облекла втора употреба от цяла Европа, скъсани и с изтекъл срок на експлоатация. И тях си купуваме сами”. Това заяви в ефира на Нова тв Венцислав Станков, председател на синдикат „Огнеборец”.

Около 3500 от общо малко над 5500 служители на пожарната към момента нямали необходимите им за работа униформи.

Според Станков огромен проблем има и с материалната база. „По оперативни програми беше закупена много техника, но нямаме финансовия ресурс, с който да я поддържаме”, обясни той. Не стигат и хората - имало сигнали, на които се отзовава само по един огнеборец.

„Протестираме срещу неглижирането и неразбирането на проблемите ни, както и несериозното отношение, което ръководството на МВР демонстрира към нас”, заяви на свой ред Илия Куманов, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. Исканията са пазителите на реда остават непроменени – увеличение на заплатите с минимум 15% и със задна дата; промени в Закона за МВР и приемане на нов закон най-късно след година.

източник: Segabg.com

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев