АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН ПОЗДРАВИ ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ ЗА РОЖДЕСТВО

Президентът на Руската федерация Владимир Путин
07.01.2019 / 13:43

Президентът отбеляза положителната роля на Руската православна църква и други християнски изповедания в живота на страната, съобщава ТАСС.

Президентът Владимир Путин поздрави православните християни и всички руснаци, които празнуват Рождество Христово, съобщи пресслужбата на Кремъл. Държавният глава отбеляза, че този празник дава на хората радост и надежда, обединява ги около духовни, морални ценности, както и традиции на милосърдие и благотворителност.

Путин припомни, че с Рождество са свързани народни и семейни обичаи, които се предават от поколение на поколение, и пожела искрена вяра в добрите промени и сбъдване на съкровените желания.

Владимир Путин добави, че "Руската православна църква и други християнски деноминации играят голяма, положителна роля в живота на нашата страна, грижат се за социалната хармония, укрепват семейната институция, възпитават младите хора." Те "правят много за решаването на наболелите социални проблеми, хармонизират междуетническия и междурелигиозен диалог", обяви още в коледното си послание руският президент.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев