АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪДЪТ ОСТАВИ В АРЕСТА РОМИТЕ, ПРЕБИЛИ ВОЕННОСЛУЖЕЩ

Пловдивският районен съд
09.01.2019 / 20:02

Пловдивският районен съд постанови най-тежката мярка за неотклонние "задържане под стража" спрямо братята Борис и Асен Пакетови - на 17 и 21 години, задържани и обвинени за нанесени средни телесни повреди по хулигански подбуди над 33-годишния военнослужещ Валентин Димов в село Войводиново на 6 януари.

Според магистратите са налице необходимите предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата, тъй като деянието е извършено с особена жестокост, освен това има опасност те да се укрият или извършат друго престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Съдиите счетоха, че предвид събраните по делото доказателства, разпити на свидетели и очевидци и въпреки факта, че обвиняемите са били възпирани от случайни хора, техни познати и дори от собствения им баща, агресивните им действия продължили.

Съдът определи арест и спрямо 17-годишния Борис Пакетов, въпреки че най-тежката мярка за неотклонние "задържане под стража" спрямо непълнолетни лица се прилага при изключителни случаи.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд Пловдив.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев