АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРИ СЦЕНАРИЯ ПО ПАКЕТА "МОБИЛНОСТ" ОБСЪДИХА В СТРАСБУРГ РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ И АНТОНИО ТАЯНИ

Европейски парламент
14.01.2019 / 20:47

Три сценария по пакета "Мобилност" 1 обсъдиха на извънредна среща в Страсбург министърът на транспорта Росен Желязков и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Желязков е изложил аргументите на българската страна приемането на спорното транспортно законодателство да бъде отложено за след европейските избори през май. По-късно тази вечер транспортният министър ще постави въпроса и на среща с председателя на групата на европейските социалисти Удо Булман.

Първият вариант, пакетът "Мобилност" да бъде внесен за обсъждане само в частта, одобрена от транспортната комисия, вторият вариант е да се внесе от политическа група целият пакет законодателство, независимо от неприетите досиета. Третият сценарий, за който настоява България, е да бъде отложен за решаване за следващия Европейски парламент.

"Нашият аргумент е, че на последно заседание, тоест на 31-ви, заседание в Брюксел, когато ще могат да се разглеждат по същество такива доклади, внасянето и налагането със силата на мнозинството би бил много лош сигнал", обясни транспортният министър, който не изключи нови протести, ако пакетът "Мобилност" 1 не бъде отложен.

Дипломатическите ходове продължават.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев