АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЪРВАТА КОПКА НА СТРОЕЖА НА ОБЩЕЖИТИЕТО В НАЦИОНАЛНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН БЕШЕ НАПРАВЕНА ДНЕС

Водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий
15.01.2019 / 15:50

С полагане на първа копка днес започва изграждането на общежитие в двора на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен.

„Много е лесно да подкрепяш хора, които са талантливи, трудолюбиви и упорито следват своите мечти и стремежи. Ние работим заедно през последните години, и отчитаме успешни резултати“, заяви по време на тържествената церемония заместник – кметът Пепа Чиликова.

В словото си директорът на гимназията Александър Дойчинов благодари на Министерството на културата за отпуснатите средства и оказаната подкрепа. Той изтъкна още и положителните ефекти от доброто сътрудничество с ръководството на Община Сливен, Областна администрация и местния парламент.

От името на културния министър Боил Банов приветствие към присъстващите отправи Елиянка Михайлова – директор на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ към Министерство на културата. Тя изрази своята убеденост, че новата сграда ще обогати архитектурния комплекс на гимназията и ще я превърне в притегателно място за още повече ученици, които желаят да развиват таланта си, и да вървят по стъпките на своите преподаватели.

Водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий, който подари на гимназията картина, рисувана през 1996 г. Тя е дело на деветокласничката Йордана Кунчева – бивша възпитаничка и настоящ преподавател в учебното заведение.

Гости на празника бяха още областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и началникът на РУО – Сливен Боян Аксаков.

Сградата на общежитието е заключителният компонент от проекта на директора на гимназията Александър Дойчинов и неговия екип. Предвижда се тя да бъде двуетажна, състояща се от 12 помещения, с капацитет от 24 до 36 места. По думите на Дойчинов, се очаква през март да стартира дарителска кампания за набиране на средства, с които да се оборудват стаите на общежитието.

Пресслужба на община Сливен

Още снимки от новината

Първа копка
Проектът

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев