АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ +”

Среща
15.02.2019 / 15:26

Кметът на Сливен Стефан Радев беше домакин на Международна партньорска среща за споделяне на добри образователни практики. Организатор е Регионалното управление на образованието – Сливен. Събитието е среща по проект на програма „ЕРАЗЪМ +” „I am happy with myself. I love my school” - „Аз съм щастлив. Аз обичам училището си“. На срещата присъства и началникът на РУО - Сливен Боян Аксаков.

В Сливен гостуват 23 участници от 6 партньорски организации от Италия, Испания, Румъния и Турция.

„Надявам се да почерпим опит от Вашите добри практики и нашите добри практики да са полезни за Вас“, изтъкна Стефан Радев.

От своя страна гостите изразиха задоволството си от доброто посрещане и гостоприемството на домакините.

Участниците ще се запознаят с добри практики в използването на креативни методи и различни ресурси в работата с деца и ученици, за да се въвлекат в по-голяма степен децата в образователния процес.

Целта на проекта е да се направи оценка на действащите в момента политики за превенция на отпадането на учениците и задържането им в класните стаи, да се обмени опит между партньорите, да се споделят успешни практики, да се организират обучителни дейности за учителите за приложение на творчески методи на преподаване.

Координираща организация и основен бенефициент по проекта е Средно училище „Осман Гази“ – град Коня, Република Турция.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев