АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ИНФОРМАЦИОННИТЕ СРЕЩИ С РОДИТЕЛИ

„Бозопасното използване на интернет = Превенция на трафика на деца”
21.02.2019 / 14:49

По линия на работата си по превенция на престъплението трафик на хора и безопасното използване на интернет, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с Основно училище „Д-р Иван Селимински” – гр. Сливен, организираха специализирана информационна среща за родители с цел активното им и пряко включване в превенционния процес.

Събитието беше открито от Владимир Друмев, секретар на МКБТХ – Сливен, който акцентира върху комуникацията „родители-училище-институции”, която да дава на учениците посланието, че техните родители, учители и заинтересовани представители на институции, работещи по линия на противодействие трафик на хора, работят в сътрудничество, което от своя страна ще допринесе за по-консистентна, смислена и пълноценна превантивна работа с децата.

Лектори в специализираната информационна среща бяха Антоанета Василева и Ралица Михайлова – експерти от Национален център за безопасен интернет и Асоциация „Родители”.

В рамките на събитието беше обсъдено рисковото поведение на децата и младите хора в интернет, както и новите фактори за въвличане в трафик на хора. Беше представена Консултативна линия за онлайн безопасност 124 123 и се обърна сериозно внимание на онлайн тормоза и как да надграждаме безопасното поведение на деца в интернет.

Всички участници получиха специализирани картички „Бозопасното използване на интернет = Превенция на трафика на деца”, с координатите на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) и десетте местни структури към нея, както и Националната телефонна линия за борба с трафика на хора: 080020100.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев