АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев се срещна с директорите на общинските детски градини
13.03.2019 / 17:54

Кметът Стефан Радев се срещна с директорите на общинските детски градини. При разговорите бяха обсъдени постъпилите предложения във връзка с утвърждаването на правилата за определяне на основните работни заплати и видовете допълнителни възнаграждения.

Общо от директорите бяха постъпили 10 предложения, касаещи получаване на допълнително трудово възнаграждение за работа с деца със специални образователни потребности, за консултиране на родители, за водене на документация, за провеждане на допълнителни часове по български език и други.

Беше одобрено директорите да получават допълнително възнаграждение за водене на документация, консултиране на родители и за работа с деца със специални образователни потребности в зависимост от броя им. Размерът на основната им работна заплата също ще бъде увеличен, като той зависи от общия брой деца в детската градина. Промените влизат в сила със задна дата, считано от 01.01.2019 г.

Кметът се запозна и с проблемите, които съпътстват работата на директорите. При разговорите беше засегнат въпросът с материалната база. По проект тази година ще бъдат реновирани 4 детски градини в град Сливен, като в три от тях ремонтните дейности вече текат. Очаква се през лятото да постъпят нови предложения от директори за подобряване на условията в детските градини.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев