АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ЕДИНОДУШНО ИЗБРА БОЙКО АТАНАСОВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КФН

 Бойко Атанасов положи клетва като председател на КФН
15.03.2019 / 11:28

Бойко Атанасов е новият председател на Комисията по финансов надзор, след като парламентът одобри неговата кандидатура. Той бе предложен от партия "Атака". 134 депутати единодушно го подкрепиха.

Атанасов заяви, че започва да запълва състава на Комисията. Той има идеи за тези позиции, но няма конкретни решения и ще очаква Народното събрание да стартира процедурата. Бойко Атанасов ще представи и новия вариант на системата „Бонус - Малус“.

"Но преди да представим за обсъждане новия вариант на системата "Бонус-малус", трябва да минем през едно широко предварително обсъждане с всички браншови организации, така че продуктът, който ще създадем, да бъде в полза на всички в Република България. В понеделник почваме работа по тази задача. Въпросът е, че самата система, която ще се изработи, трябва да дава отговор на всички въпроси. Не трябва да остават неясни ситуации или пък съмнения в нейната обективност".

Пред депутатите Атанасов заяви, че ще води активен диалог с бизнеса.

Комисията за финансов надзор остана без председател след оставката на предходния - Карина Караиванова, която стана представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев