АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВСЕКИ ЗАГУБИЛ ТРЯБВА ДА ЗАПАЗИ ДОСТОЙНСТВО

Александър Симов
19.03.2019 / 09:18

Левицата не е разделена. В това беше категоричен депутатът Александър Симов в свое интервю пред bTV. Той призна, че в партията има гласове около Станишев, които смятат че изборът не е добър и справедлив. Те обаче представлявали 0,01% от БСП, по негови думи.

"Предложението на Станишев не звучеше като план за обединение, а като предложение за сделка - изберете Елена първа, а мен ме сложете втори. Съжалявам но подобни договорки нямат нищо общо с реалния политически процес", възропта Симов. Той посочи, че не разбира нетърпението на Станишев непременно да бъде избран за втори на въпросния пленум.

Цялата идея за предложението за сделка дойде от нетърпението точно сега той да бъде посочен втори, обясни депутатът.

Според Симов в момента БСП е в особена ситуация, тъй като в нея нямало никакво разединение, а медиите не спирали да говорят за такова.

От гледната точка на партиен кадър за мен това е добре, защото резултатът от изборите ще изненада неприятно всички, които вярват, че сме разединени, изтъкна депутатът.

Той беше категоричен, че върху него не е бил оказван никакъв натиск при избора в неделя и не приема твърденията, че той е бил нечестен. Според него именно Елена Йончева е била реалният избор на левицата и 20-те гласа разлика между нея и Станишев са били доказателството за това.

В БСП се сблъскаха две тенденции и едната победи - това е нормален политически процес, заключи той.

Симов изтъкна и че фалшификациите на пленума са били практически невъзможни.

На главата на всяко бюро имаше поне по двама наблюдатели от квотата на Сергей Станишев, които гледаха подозрително в ръцете тези, които броят бюлетините, заяви той.

Всеки загубил трябва да запази достойнство, но да го правиш на базата на такава интрига е неморално, отсече депутатът.

Относно думите на Станишев, че е бил оказан натиск при избора, Симов бе категоричен, че това е просто хвърлено във въздуха твърдение, което му звучи несериозно.

Опитът да превърне политическата си загуба в партийна е смешен, заяви той.

Той обясни, че Националният съвет на БСП ще реши дали Станишев ще бъде включен в листата, или не. Самият Симов обаче вече бил разколебан, тъй като демонстрираното от лидера на ПЕС през последните дни не му харесвало като поведение.

"Той имаше великолепен ход - като вижда че има напрежение около него, да се оттегли. Това щеше да запази авторитета му и да утвърди влиянието му в БСП", обясни Симов и допълни, че в момента мнозина били възмутени от опита на Станишев да изкара БСП разединена.

Депутатът призна, че е ядосан, защото въпреки че партията е избрала чудесен водач на листата си, Станишев отново е избрал да я занимава със себе си.

Според Симов обвиненията от прокуратурата срещу Елена Йончева не само че не са проблем, но и са "нещо като орден за доблест".

Той изрази мнение, че диалог между Корнелия Нинова и Станишев трябва да има, като именно лидерът на ПЕС трябвало да се опита да разбере позициите на БСП. В заключение депутатът отрече партията да води пропаганда срещу Партията на европейските социалисти.

От своя страна, зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева заяви пред Нова телевизия, че Елена Йончева е по-добрият избор. По думите й трябва да се отчитат променящите се обстоятелства и да има реална представа за това, което търсят българските граждани.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев