АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ИЗЛИЗАТ НА ЕЖЕДНЕВНИ ПРОТЕСТИ

Медицинските сестри решиха -  от утре излизат на ежедневни протести
20.03.2019 / 18:27

Медицинските сестри решиха - исканията им към момента не са изпълнени, заради което от утре излизат на ежедневни протести. Това стана ясно след среща, с министър Ананиев, която се проведе този следобед в здравното министерство.

Медицинските сестри не са сигурни в обещанията на министъра, заради което от утре ще протестират с палатки пред сградата на министерството.

Основна заплата в размер на две минимални работни заплати и по-добри условия на труд са сред основните искания на здравните работници.

Проблем с липсата на сестри отчете и самият министър след срещата с протестиращите.

Кирил Ананиев подчерта, че ще увеличи приема, ще направи така, че държавата да покрие изплащането на стипендиите по обща медицина и педиатрия, както и, че ще увеличи заплатите на медицинския персонал.

Протестиращите обаче още не могат да видят това увеличение, тъй като то ще стане факт от първи април, посочи още Ананиев и допълни, че не е обещавал конкретни числа по отношение на увеличените заплати.

Предложението на министъра е заедно с протестиращите да се направи методика за разпределение на увеличението, предвидено за заплати. Другото искане на сестрите - за определени организации за всяко отделно съсловие - е въпрос на законови промени, които могат да се случат, категоричен бе Ананиев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев