АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗМИНАЛАТА ПЪРВА СЕСИЯ ЗА 2019 Г. НА ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“

Община Сливен
18.04.2019 / 11:39

Общински фонд „Култура"- Сливен обявява резултатите от сесия на Фонда за 2019 година. Всички проекти бяха допуснати до разглеждане. Общо постъпилите проекти за есенната сесия на Фонда са 14. 8 от тях са одобрени, 1 отложен, а 5 отхвърлени. Общата стойност на финансираните проекти е 13500 лв. Решенията на УС на Фонда бяха утвърдени на редовното заседание на Общински съвет - Сливен на 18 април 2019 г.

Одобрените проекти са: Изграждане на музейна колекция с обществена значимост - „Ичера - минало, настояще и бъдеще“, при НЧ „Зора 1872“, с. Ичера. Също така и преиздаване на книгата „Опит за история на град Сливен - том 2“ от Симеон Табаков“; „Магията на Сливенския балкан“- Пленер живопис „Ичера“ 2019; „Памет за Никола Фурнаджиев“, издаване на вестник; Издаване на каталог в памет на художничката Даниела Ненчева „Полъхът на вятъра“; Издаване на книга-памет за Сливен „За Сливен – откровено и с носталгия“; Издаване на лична антология „Сатира на вятъра“; Издаване на дебютна поетическа книга на Ана-Мария Георгиева.

Отложен е проектът за самостоятелна изложба - скулптура „Кои сме?“ Къде сме?“ „Накъде отиваме?“.

Отхвърлени са Онлайн платформа „Моята история.бг“- един проект за историческото културно наследство, съпреживяно през твоя поглед; Издаване на семейни пътеводители за постоянните експозиции на ХГ „Димитър Добрович“- Сливен; „Ако дървото можеше да говори. Тайните на дървото“, документален филм за Стария бряст; Издаване на научнопопулярната книга „Птиците на Тунджанската хълмиста низина“ и Почистване и възстановяване на историческа местност „Хайдушки бивак“.

Авторите на отложените и отхвърлените проекти могат да направят справка при секретаря на УС на Фонда в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“- Община Сливен, на телефон 0879599054

Авторите на одобрените проекти ще бъдат информирани своевременно и поканени да подпишат договорите си за финансиране от Фонда.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев