АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВАН ГЕШЕВ ОТ ГР. ДУПНИЦА: ЗАД АТЕНТАТА В САРАФОВО СТОИ "ХИЗБУЛА"

Иван Гешев
28.08.2020 / 15:23

Според събраните доказателства зад бомбения атентат на бургаското летище Сарафово от 18 юли 2012 г. стои организацията "Хизбула” - като логистика и финансиране. Това каза главният прокурор Иван Гешев на брифинг в гр. Дупница, съобщи Нова телевизия. Делото по случая е приключило по същество на първа инстанция.

На 17 септември предстоят пледоарии на защитата и прокуратурата, след което трябва да бъде постановена присъда. Гешев посочи, че се надява да има справедливост за загиналите граждани на Израел и за убития при атаката българин.

При терористичния акт в Сарафово срещу автобус с израелски туристи загинаха 7 души, а 35 бяха ранени.

Главният прокурор Иван Гешев посети Дупница във връзка със специализирана операция по разследване, което тече след изчезването на 43-годишния Янек Миланов. Мъжът изчезна на 31 юли, а от началото на август е обявен за издирване. Градът е под полицейска блокада. Близо 300 служители на Министерството на вътрешните работи са анжажирани с операцията, ще бъдат претърсени близо 120 кв.км., включително със следови кучета.

Паралелно започва една масирана специализирана полицейска операция на територията на цяла Дупница по различни сегменти на противодействие на престъпността. Допълнително се провежда и реализация на досъдебно производство на специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП, касаещо производството и разпространението на наркотични вещества, съобщи обвинител №1. "Ще направим всичко възможно с колегите от МВР да не се връщат това, което наричахме "мутренски времена"- категоричен бе Иван Гешев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев