АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАД 1,25 МЛН. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВАКСИНИ „ПФАЙЗЕР/БИОНТЕХ“ ЩЕ ПОЛУЧИ БЪЛГАРИЯ

 Доставка на ваксини "Пфайзер/Бионтех".
02.04.2021 / 10:35

БЪЛГАРИЯ

1 259 728 дози ваксини на „Пфайзер/Бионтех“ допълнително ще получи България от ЕС през следващите 3 месеца. Това ще стане възможно след като 19 страни-членки се съгласиха да помогнат чрез механизъм за солидарност на България, Хърватия, Естония, Латвия и Словакия.

Във Фейсбук премиерът Бойко Борисов коментира, че количества се насочват към страните със затруднения заради неспазването на договорените с Евросъюза от страна на компанията „АстраЗенека“.

Ваксините са част от ускорена доставка за второто тримесечие на тази година. Борисов посочи, че целта е в края на месец юни всички страни членки да бъдат максимално близо до ваксинирането на 50% от своите граждани. В изявление във Фейсбук премиерът Бойко Борисов коментира, че това е добра новина:

„Но тя е работа за цяла Европа, защото тя показва солидарност. Тя показва, че държавите членки могат да се отказват в полза на една или друга държава, за да има солидарност и всички юни месец да минат петдесетте процента от ваксинациите“.

Общо над 230 хиляди дози от ваксините срещу коронавирус се очаква да пристигнат у нас тази седмица. До 4 април във ВМА ще работи зелен коридор за ваксинация с препарата на "Астра Зенека".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев