АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УВОЛНИХА И РЪКОВОДСТВОТО НА АПИ

Георги Терзийски и Иван Досев. Снимка: архив
27.05.2021 / 11:41

Късно снощи и тримата членове на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) са били уведомени, че са освободени от постовете им, научи "24 часа". Това включва председателя на УС Георги Терзийски и двамата членове на ръководството - проф. Олег Асенов и инж. Иван Досев.

Потвърждение на новината има във фейсбук профила на Терзийски, който е написал към полунощ следното: "Трудният и неизвестен път е предизвикателството, което те кара да преодоляваш безпътицата. Благодаря на моите спътници по пътищата на съзиданието. Оценката за строителите и разрушителите ще даде времето. Екипът беше страхотен! АПИ е един от моите университети! Благодаря!".

Инж. Иван Досев потвърди за БНР, че вече не е част от ръководството. Той не коментира информацията и за други отстранени от Пътната агенция.

„За мен мога да потвърдя, за другите колети не мога да кажа нищо. Да, аз съм освободен“, каза Досев, а запитан за мотивите посочи: „По преценка на министъра“.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е принципал на агенцията, все още не са потвърдили за отстраняването на ръководството на АПИ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев