АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕБРОЯВАНЕ 2021: 10 ДНИ ЕЛЕКТРОННО, А ЧРЕЗ ПРЕБРОИТЕЛИ - ДО 3 ОКТОМВРИ

Преброяване 2021
07.09.2021 / 08:51

Официалното преброяване на населението започна в полунощ и ще продължи до 3 октомври. Процесът ще премине на два етапа - електронно самопреброяване в първите десет дни, и по класическия начин - от 18 септември до 3 октомври.

От НСИ се надяват на активно участие в електронното преброяване, с което стартира процесът на събиране на данните. На предишното преброяване - преди 10 години, това са направили 42 на сто от гражданите:

За втория етап на преброяването, когато 27 000 преброители тръгват по домовете на хората, които не са успели да се преброят електронно, е изготвен специален медицински протокол. Преброителите могат да посетят дома ви от 8 ч. сутринта до 20 ч. вечерта.

Диана Янчева, зам.-председател на НСИ обясни кой трябва да се преброи:

"Всички, които са на територията и обичайно пребивават на територията на дадена страна, се броят само вътре. Не се интересуваме дали са български, или чужди граждани, ще трябва да се преброят."

Магдалена Костова – директор на дирекция "Демографска и социална статистика", за информацията, която се събира с преброяването.

"Три раздела са: първият е адрес, после има информация за жилището. Тя е съвсем обикновена информация, свързана с ежедневието ни. Става въпрос за комунално-битова осигуреност на жилището, канализация, водопровод, има въпроси за начина на отопление на жилището. Има въпроси, свързани с енергийната ефективност и един от новите въпроси, който е за достъпна среда."

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев