АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИКОЛА МИНЧЕВ НЕ ВКЛЮЧИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА ГЕРБ В ПРОГРАМАТА НА НС

 Никола Минчев
22.12.2021 / 11:13

Председателят на парламента Никола Минчев отказа да включи предложения на ГЕРБ за седмичната програма на НС. От партията предложиха проекторешения за въвеждане на компенсаторен механизъм за бизнеса във връзка с високата цена на електроенергията и да се задължи здравният министър да отмени зеления сертификат.

От „Има такъв народ“ заявиха, че в предложението за сертификата „има логика“, но Никола Минчев отказа:

„Надявам се още днес ще имаме постоянни комисии, така че в най-спешен порядък могат да обсъдят и наистина належащите въпроси. Считам, че проектът трябва да бъде първо разгледан от постоянни комисии, след като ги създадем живот и здраве днес, ще бъде разпределен и след това ще го поставим за разглеждане“.

Влизаме в една спирала с цената на тока, от която трудно ще излезем, заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в кулоарите на парламента, минути след като председателят на НС Никола Минчев отказа да включи предложението високата цена на тока да се компенсира от държавата чрез бъдещата печалба на АЕЦ "Козлодуй" в дневния ред на депутатите.

Според Добрев така само се отлага във времето спешното решение за 75-процентова компенсация на бизнеса.

„Преценката на председателя е грешна. И това отлага разглеждането на въпроса с един месец, а в този един месец, аз съм убеден, че ще има фалити на фирми, ще има уволнени хора, ще има увеличение на безработицата, ще има увеличени разходи… И то за нещо, което ние съвсем лесно можем да решим още днес.“

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев