АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛАВРОВ ОТКАЗА ДА КОМЕНТИРА ИЗЯВЛЕНИЯ НА СТОЛТЕНБЕРГ: "ИЗГУБИЛ Е ВРЪЗКА С РЕАЛНОСТТА"

Сергей Лавров
26.01.2022 / 18:51

Пред депутатите в Държавната дума министърът на външните работи Сергей Лавров беше категоричен, че Москва няма да приеме забавяне на американския отговор на руските предложения заради дискусии с Европейския съюз или в рамките на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа:

„Ако не последва конструктивен отговор и Западът продължи агресивния си курс, то Москва, както неведнъж заяви президентът, ще предприеме необходимите ответни мерки.

Във всеки случай всички трябва да знаят, че сигурността на Русия и на нейните граждани е безспорен приоритет и тя ще бъде надеждно гарантирана при всякакви обстоятелства“, каза Лавров.

Той потвърди руската позиция, че кризата в Донбас може да бъде преодоляна единствено чрез последователното и стриктно прилагане на Минските споразумения.

„Единственият залог за успех е започването на пряк диалог между страните в конфликта: Киев и Донецк и Луганск“.

След срещата си с депутатите Сергей Лавров даде кратък брифинг за журналисти. Попитан как ще коментира изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за допълнително укрепване на източния фланг на Алианса, Лавров отговори:

„Отдавна не обръщам внимание на изявленията му. Според мен вече е изгубил връзка с реалността“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев