АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОВЕРИЕТО НА РУСНАЦИТЕ КЪМ ПУТИН УДАРИ ВРЪХ ПРЕЗ МАРТ - 79,6%

Президентът нa РФ Владимир Путин
24.03.2022 / 10:18

Общоруският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) е регистрирал през март един от най-високите рейтинги на доверие на руснаците към президента Владимир Путин. Това съобщи днес генералният директор на социологическата агенция Валерий Фьодоров, цитиран от ТАСС.

"През последния месец регистрирахме едни от най-високите рейтинги на президента за 20-те години, откакто Путин ръководи Русия - 79,6 процента. Това е един от най-динамичните периоди на ръст на неговия рейтинг", каза Фьодоров в ефира на радио "Говори Москва".

Той сравни сегашния рейтинг на руския президент с резултатите от анкета от пролетта на 2014 г., когато страната присъедини полуостров Крим.

"Тогава имахме близо 64 процента подкрепа за Путин. Сега виждаме 79,6 процента, тоест още 10-15 процента отгоре. Това е голям скок", каза Фьодоров. По думите му подобен ръст на рейтинга е свързан на първо място с действията на президента.

Според Фьодоров нараства и делът на анкетираните, които одобряват решението на Путин за провеждане на "специалната операция" в Украйна, а онези, които са против - намаляват.

"Близо 65 процента (от участниците) в първата анкета от 25 февруари подкрепиха решението на президента да изпрати войски (в Украйна), а днес делът им вече достига 74 процента. Делът на онези, които на 25 февруари са се обявили против, беше 25 процента, а сега спадна с една трета до 17 процента. Делът на анкетираните, които не могат да отговорят, е много малък, тоест, всички заемат определена позиция", отбеляза Фьодоров.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев