АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАК ГАФ! ПРЕМИЕРЪТ СЕ ОБЪРКАЛ- ВМЕСТО "ЮЖЕН ПОТОК" ЩЕ ПРОВЕРЯВА "ТУРСКИ/БАЛКАНСКИ ПОТОК

Кирил Петков
12.05.2022 / 16:58

Нов гаф на премиера Кирил Петков - обърка "Южен поток" с "Турски поток", обяснявайки, че чрез тези проекти Путин внася корупция в България."По повод изказването на премиера Кирил Петков преди редовното правителствено заседание относно неговото разпореждане за проверка по всички аспекти на „Южен поток“, моля, имайте предвид, че става въпрос за проверка на „Турски/Балкански поток“, който бе изграден след прекратяването на „Южен поток“."

Това съобщение изпрати следобед Правителствената информационна служба по повод заявеното от премиера Кирил Петков в началото на правителственото заседание, че ще нареди пълна проверка на "Южен поток".

Само няколко часа преди това точните думи на Кирил Петков бяха:

"Това, което ще направя със заповед още днес, е пълна проверка по всичките аспекти на "Южен поток". Този тип проекти са точно за това, което се говори, когато корупцията се използва като инструмент за външна политика от страна на Путин."

Премиерът обясни още, че „нашите партньори виждат корупцията като основен инструмент за влиянието на Путин в нашия регион и в Европа като цяло".

Путин обаче не би могъл да оказва влияние в страната ни по никакъв начин чрез „Южен поток“, защото самият той прекрати реализацията на газопровода на 1 декември 2014 г. Тогава от Анкара Владимир Путин обясни, че в замяна на спирането на „Южен поток” ще бъде построен „Турски поток“.

"Турски поток" бе открит официално на 8 януари 2020 г. от президентите на Русия, Турция и Сърбия Владимир Путин, Реджеп Тайип Ердоган и Александър Вучич и тогавашния премиер на България Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев