АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕДВА 28% ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ СМЯТАТ, ЧЕ БАЙДЪН Е УМСТВЕНО И ФИЗИЧЕСКИ ЗДРАВ, ЗА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ

Джо Байдън
31.01.2023 / 14:31

Дори либералният мейнстрийм вече не може да покрива президента Джо Байдън. Според проучване на NBC, шокиращо мнозинство от 71% от американците смята, че страната върви по неправилния път, пише сайтът sarahpalin.com.

Водещият в NBC Чък Тод признава: "Помолени да опишат накъде върви Америка през тази година, над две трети използват негативни думи и фрази - "надолу", "по грешния път", "бедствие", "трудни времена" и "несигурност".

За да станат нещата още по-лоши за президента, проучването сочи, че едва 34% от американците считат Байдън за "честен и внушаващ доверие", а само 32% вярват, че той може да се справи с криза.

Но най-ниските стойности са относно неговата компетентност и здраве.

Едва 31% от американците вярват, че Байдън е компетентен и ефективен като президент, като само 28% казват, че той е достатъчно умствено и физически здрав, за да бъде президент на страната. Само 23% от анкетираните твърдят, че той обединява Америка.

Много от показателите са значително по-ниски от времето, когато той зае поста.

"От януари 2021, Байдън е паднал със 17% в категорията "обединител на страната", с 15% - за възможностите да се справи с криза, с 13% при компетентност и опит за да е президент и с 9% за честност и внушаващ доверие," казва социологът Хоруит.

Какво още показва проучването: 71% вярват, че страната върви по грешния път (на практика без промяна от 72% през ноември 2022 г.), 64% казват, че доходите на семейството им са панали под издръжката на живота (63% през септември 2022 г).

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев