АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕДВЕДЕВ: ЗАПАДЪТ ИСКА ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА РУСИЯ И ДА Я РАЗДЕЛИ НА ЧАСТИ

Дмитрий Медведев
23.03.2023 / 11:56

Западът иска да дестабилизира политическата ситуация в Русия и да раздели страната на части, които ще бъдат лишени от възможността да се защитават и в крайна сметка ще загубят националното си богатство в замяна на присъединяване към НАТО. Това мнение изрази заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, отговаряйки на въпроси на руски медии, съобщава ТАСС.

"За какво им е такава държава, която има гигантска територия и най-сериозния ядрен щит и дори не се подчинява на американците? Абсолютно за нищо", убеден е зам.-председателят на Съвета за сигурност. Затова, продължи Медведев, „желанието (на Запада) е много просто: да се дестабилизира политическата ситуация, да се раздели страната на части, достатъчно големи, да се преговаря с всяка от тези части, да се денуклеаризира и демилитаризира всяка от тях части, а след това да дойдат и да предложат услугите си (за защита на тези части - бел. ТАСС)".

Според Медведев "такива парчета имат шанс дори да влязат в НАТО, особено при условията на подялба на нашето национално богатство". „Така че намеренията им са разбираеми“, подчерта заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на РФ.

„Те (западните страни) не искат никакво равноправно партньорство с нас, защото не им е необходимо“, каза още Медведев, отбелязвайки, че същото се отнася и за отношението на Запада към Китай. „Не защото ние сме някак мизерни и грешни, а просто защото те нямат нужда. Те трябва да доминират според собствените си представи“, смята той.

Според заместник-председателя на Съвета за сигурност "така нареченият англосаксонски свят" е развил такива представи за себе си и тези възгледи "от гледна точка на самите англосаксонци са донякъде последователни - това е техния свят, те го контролират, те определят правилата, включително прословутия ред, основан на правила".

„Англосаксонският свят се опитва да управлява всичко това и засега, след разпадането на Съюза, Варшавския договор и СИВ те успяха“, каза Медведев. "И тогава Китай започна рязко, а след това ние започнахме да се държим независимо. Това наистина не им харесва, така че следващите години, дори десетилетия, няма да бъдат спокойни", заключи Медведев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев