АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗРАБОТИХА ИНСТРУМЕНТ ЗА ПРОВЕРКА НА ИЗБОРНИ ПРОТОКОЛИ

Изглед на страницата за проверка на протоколите от СИК
27.03.2023 / 16:07

Граждански активисти пуснаха страница в интернет, на която секционните избирателни комисии (СИК) могат да проверяват доколко коректни са данните, които вписват в протоколите с изборните резултати.

Автори на проекта са Красимир Гаджоков, консултант по информационна сигурност, и Стефан Манов, член на Обществения съвет към Централната избирателна комисия.

Членовете на комисията избират вида на протокола (в страната или извън страната) и начина на гласуване (смесен или хартиен) и се отваря протокол, който следва образеца, одобрен от ЦИК. В него се попълват данните от гласуването, а страницата автоматично проверява контролите, които се намират в протокола.

Разработената страница не изисква регистрация или логване. Попълнената в нея информация не се записва, нито се изпраща някъде. Не записва и никакви данни кой и как я посещава или ползва, но спазва параметрите, зададени от ЦИК. Кодът на страницата е напълно отворен.

Страницата може да бъде открита на този адрес:

http://izbori.s3-website.ca-central-1.amazonaws.com/?fbclid=IwAR2WNHq0VhugeCtE15jRyLVLTylMP2AhvA8modreIpOZMorjQc3skciXeNI

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев