АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВА ВЪЛНА ОТ БОМБЕНИ ЗАПЛАХИ В УЧИЛИЩАТА ИЗ СТРАНАТА

Сигнали за бомби
28.03.2023 / 10:51

Вълната от бомбени заплахи в училищата из страната продължава. Тази сутрин нова поредица сигнали за бомби са получени в няколко столични училища, потвърдиха за NOVA от СДВР. Едно от учебните заведения е 22-о Средно училище „Георги С. Раковски“.

Информацията за бомбената заплаха там е получена в 06.00 ч. Според полицията в сградата не е имало ученици. Полицейското присъствие в района е засилено.

Директорката на учебното заведение Елена Кърпачева обаче заяви, че около 06.30 ч. са били евакуирани 30 ученици. Учебното заведение ще остане затворено за 24 часа, което няма да повлияе на учебния процес, поясни тя.

Подаден сигнал за бомба има и в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ в Плевен, информира кметът Георги Спартански.

Сигнали са получени и във всички училища в Сливен.

Екипи на МВР-Сливен вече са реагирали на сигнали за злоумишлени съобщения, получени днес на служебните електронни пощи на училища в града. Извършват се действия по процедура. Учебните заведения ще бъдат затворени до приключване на проверките.

Припомняме, че в понеделник фалшиви сигнали за бомби в училища вдигнаха службите у нас на крак. Стотици ученици в София, Варна и Бургас бяха евакуирани заради заплашителни имейли.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев