АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГРАМОТА ЗА НАЙ-МАЛКИЯ УЧАСТНИК В VI НАЦИОНАЛЕН ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“

лого
26.06.2023 / 15:04

Шестото издание на Националния детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ се проведе в Сливен от 23 до 25ж юни. В него взеха участие над 250 деца и младежи от София, Банкя, Пазарджик, Стара Загора и Бургас и град Сливен.

От създаването на фестивала през 2018 г. досега в отделните му издания са участвали повече от 1250 млади театрали от Сливен и страната.

И тази година организаторите повериха оценяването на жури с председател Златко Гулеков – режисьор, актьор и бивш директор на Драматичен театър „Стефан Киров“ и членове Гергана Мантарлиева от Държавната опера в Пловдив и диригента Георгиос Филаделфевс.

Тази година голямата награда „Гран При” бе спечелена от Театрално студио „Смехурко” с художествен ръководител Цвете Лазарова, към Център за изкуства, култура и образование – София, филиал Банкя.

По традиция Областна администрация връчва подарък и грамота на най-малкия участник в театралния фестивал „Сцена под Сините камъни“. Тази година това бе Крисиан Ников от трупата на Образователен и арт център „Инсайт” – Сливен.

Националният детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ се провежда под патронажа на Общински съвет - Сливен. Организатор е Народно читалище „Зора 1860“- Сливен, в партньорство с Община Сливен, Регионалното управление на образованието и Областна администрация – Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев