АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АЛЕКСАНДЪР СИМОВ: АБСОЛЮТЕН ГАФ НА МИНИСТЪР ТАГАРЕВ!

Александър Симов
04.07.2023 / 13:08

Турция е страната, която контролира и изпълнява правилата за кораби в Черно море и изцепката на български министър на отбраната по темата е абсолютен гаф. Хайде да видим как точно България ще е в състояние да заобиколи конвенцията, независимо от напъните.

Изявлението на геостратигечески титан като Тодор Тагарев, че независимо от конвенцията от Монтрьо България трябва да осигури възможност на нашите съюзници да ни помагат за сигурността в Черноморския регион, е върховна и изпепеляваща мозъчни клетки глупост.

Този човек е като самоходна ядрена бомба, която вместо радиация замъглява всичко с безкрайна тъпота.

Няколко думи за конвенцията.

Тя е подписана през 1936 година и дава пълен контрол на Турция върху черноморските проливи като гаранция за нейната сигурност.

Тагарев може да подскача по съвещания колкото си иска, но от него по никакъв начин не зависи заобикалянето или нарушаването на тази конвенция. Ама по никакъв.

Турция е страната, която контролира и изпълняве правилата за кораби в Черно море и изцепката на български министър на отбраната по темата е абсолютен гаф.

Хайде да видим как точно България ще е в състояние да заобиколи конвенцията, независимо от напъните на нашия министър на отбраната.

Още един факт – конвенцията се преподписва на всеки 20 години.

Последното преподписване беше през 2016 година. Тоест преди 2036 година импровизациите на някакви доморасли политически смърфове са не просто смешни, а опасни за националната сигурност. Защото издават политическо ниво на фейсбук-запалянко, а не на човек с реални знания и смисъл.

Александър Симов

Фейсбук

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев