АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: ЗАЕДНО С ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА РАБОТИМ В ИМЕТО НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНАТА

144 godiny MVR
04.07.2023 / 16:08

Още една година в историята си добавя българското Министерство на вътрешните работи. На 5 юли се навършват 144 години от създаването на МВР. По традиция, честването в Сливен се организира в навечерието на празника – 4 юли.

Залата на Областната дирекция на МВР, където днес се проведе тържествено заседание за връчване на грамоти, поощрения и награди, събра служители, представители на различни институции и много гости. Празникът на служителите на вътрешното ведомство уважи кметът Стефан Радев. В приветствието си той посочи, че от своето далечно създаване, до днес, Министерството на вътрешните работи е сърцето на държавността в България. От свое и от името на жителите на община Сливен, той изрази благодарност към органите на реда и огнеборците за отговорността, високия професионализъм и чест, с които изпълняват служебните си задължения.

„Знам, че зад нашата сигурност и спокойствие стоят много усилия, много лични и ежедневни жертви. Да работиш в системата на Министерството вътрешните работи е въпрос на морал, на отговорност, на дълг. Разбира се, ние, като граждани на държавата, трябва да си даваме сметка, че всеки труд трябва да бъде адекватно възнаграждаван. Наш ангажимент е да работим непрестанно за повишаване на благосъстоянието на всички хора и на работещите във вътрешното ведомство. Благодаря на Областна дирекция на МВР, за доброто сътрудничество! Каквото зависи от нас, ще продължаваме да го правим, в името на жителите на общината. Както каза отец Евгений по-рано днес на централния площад - да живеят те в мир и безметежност“, заяви още градоначалникът.

Благодарност към своите колеги отправиха директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Димитър Величков и комисар Владимир Демирев – директор на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РДПБЗН/.

Своите най-добри пожелания, благодарност и поздравления по повод празника отправи председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев. Той бе сред официалните гости на тържественото заседание.

Празничното честване днес започна на площад „Хаджи Димитър“, където бе отслужен тържествен молебен за здраве, закрила и успех на полицейските части, знамената на Република България, както и представителното знаме на Областна дирекция на МВР-Сливен. Венци и цветя на признателност пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци поднесоха кметът Стефан Радев, директорът на ОДМВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, командирът на Център за подготовка на специалисти – Сливен полк. Любомир Вачев, директори и представители на институции в града, граждани и др.

На 5 юли 1879 година княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет. Това е едно от първите министерства, създадено след Освобождението на България и възстановяването на българската държавност. От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев