АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: ИСКАМЕ НЕЗАБАВНО ОСТАВКАТА НА МИНИСТЪР ТАГАРЕВ. ТОЙ Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ

Корнелия Нинова
05.07.2023 / 12:16

Действията и думите му са опасни за националността сигурност, за гражданите, за мира и за неутралитета, за който настояваме, каза лидерът на БСП

Искаме оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в НС.

“Относно предложението на Тагарев за евентуалното разполагане на база на НАТО в Черно море - ние искаме незабавно оставката му. Той е вреден за България. Действията и думите му са опасни за националността сигурност, за гражданите, за мира и за неутралитета, за който настояваме”, каза лидерът на БСП.

Социалистите няма да подкрепят и внесената от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС декларация за приемането на Украйна в НАТО. "Големите държави-членки изразяват резерви: САЩ, Германия, Франция, Унгария. Има изказване на Байдън и Столтенберг, че на този етап трябва да се въздържат от позиция за приемането на Украйна в НАТО и че това би изправило целия Алианс срещу Русия във война, което означава световна война. Нашите подмазвачи, или как да ги нарека – слагачи, бързат да бъдат по-католици от папата. Ние да заявим категорична позиция за приемането на Украйна в НАТО. Без да отчитат факта, че се намираме на няколко стотин километра от конфликта и можем да бъдем превърнати не само в прифронтова държава, но и в жертва на тази война. Затова категорично се противопоставяме и няма да подкрепим тази декларация. Това обяви лидерът на БСП, коментирайки декларацията за подкрепата на НС за членството на Украйна в НАТО.

По думите ѝ в много спешен порядък се бърза да се приеме решение за продажба на двата реактора за „Белене”. „Ще гласуваме против, разбира се. Бърза се заради посещението на президента Зеленски в България. Целта, която обявяват не е истинската. С продажбата на двата блока се цели да се приключи завинаги с проекта „Белене”. Както и да се скрие една далавера. България е платила 600 милиона за оборудване, което го няма. А на площадката има оборудване за около 250 милиона. Разликата е потънала в нечий джобове. И с тази сделка се цели да се прикрие истината за кражбата и корупцията.

"Имунитетът на Бойко Борисов вече е много забавна тема. Отчитаме съгласието му да си даде имунитета като малка крачка на победа на БСП и хората, които искат справедливост за 12-годишното му крадливо управление. Голямата крачка ще бъде осъдителна присъда. Даването на имунитета му е под натиск. Може би е знаел, че ще падне в зала и затова побърза пред вятъра. За периода, в който се скри и в който уж създадоха Комисия за имунитети, която не работи, смениха Гешев и сложиха прокурор, който очакваме да доведе делото докрай. Даването на имунитета е бягство от позора, който щеше да преживее в зала, да чуе истината за себе си. Предварително бягство. Вероятно очаква, че нещо по делото ще бъде покрито и неразследвано", смята Нинова.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев