АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНКОВ: ЗАПЛАТИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР НЯМА ДА БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ

Денков
06.07.2023 / 08:50

Заплатите на служителите на МВР няма да бъдат увеличени. Това заяви премиерът Николай Денков, отговаряйки на въпроси на граждани на страницата на Министерския съвет във Facebook.

"Миналата година заплатите на служители на МВР бяха увеличени с 20%. Предвидено е увеличение на две други места. Едното е в системите, които не получиха увеличение - тази година те ще наваксат с 10%. И в общинските администрации, където заплатите са изключително ниски. Там е предвидено увеличение от 15% ", каза Денков.

От думите му стана ясно, че няма нужда хората "да стоят пред прозорците" и да протестират. "Не е това начинът да се търси справедливо разпределение на бюджета. Трябва общностите да говорят с министрите, а те са тези, които представят техните искания", бе категоричен министър-председателят.

"Все още изчаквам колегите от ГЕРБ, има някакво забавяне около сроковете в НС, но в един момент ще трябва да се назначат областните управители. Забавянето е, защото трябва да се постигне консенсус сред народните представители, тъй като те представляват регионите", отговори на въпрос на гражданин дали са изгладили противоречията с ГЕРБ.

Премиерът също така обяви, че България ще има нов представител в „Лукойл”. "Там има системен проблем. Представителят на България не подава актуална информация", допълни той.

По три от магистралите „Хемус”, „Европа”, „Струма” се работи. За АМ „Черно море” се прави проектиране, уточни премиерът.

Парите за образование тази година са увеличени с 1 млрд. лева спрямо това, което отчетохме миналата година. Така отговори премиерът на въпроса дали в проектобюджета са орязани парите за образование и са по-малко от миналата година.

"Няма как да има добро образование без мотивирани учители. Но, докато не оправим учебните програми, учебниците, не подобрим механизмите за привличане на децата в училище, ще имаме проблеми - затова са важни реформите", допълни той.

На 6 юли правителството навършва един месец. Министър-председателят акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии в четвъртък, 6 юли, от 8,00 ч до 9,00 ч на живо на страницата на Министерския съвет във Facebook.

Въпроси към акад. Денков могат да се задават както по време на живото излъчване, така и да се публикуват предварително в коментарите под видео анонса на страницата на Министерския съвет във Facebook.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев