АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ ПОДКРЕПЯ РЕФЕРЕНДУМА СРЕЩУ ЕВРОТО, НО НЯМА ДА ВНАСЯ ПОВТОРНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ДОПИТВАНЕТО В НС

Румен Радев
10.07.2023 / 12:11

Не е добре политици в Народното събрание да се правят, че няма подписи на половин милион българи. Това решение издава страх, пренебрежение и недоверие към българските граждани, посочи президентът

След решението на Народното събрание относно искането за провеждане на референдум срещу еврото, президентът няма как да вкара това искане повторно за обсъждане в парламента. Това заяви Румен Радев. Според него въпреки процедурните пропуски при гласуването, волята на депутатите е ясна.

Самият президент се обяви в подкрепа на провеждането на допитването за европейската валута и подчерта, че България трябва да влезе в еврозоната, когато е реално готова, а не когато ни се иска и от на всяка цена.

"Не е добре политици в Народното събрание да се правят, че няма подписи на половин милион българи. Това не е добре. След като са изпълнили законовите условия, тези подписи са събрани, е редно да се проведе референдум. Това решение издава страх, пренебрежение и недоверие към българските граждани. Отделен въпрос е дали така трябва да бъде формулиран този референдум. За мен 20 години е прекалено дълъг срок, така както е формулиран. Но усилията на политиците не трябва да бъдат насочени към това как да спрат рефендума, а да убеждават българските граждани, че влизането в еврозоната работи за тяхното благосъстояние", подчерта Радев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев