АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АСЕН ВАСИЛЕВ: ОБЩАТА РАМКА НА БЮДЖЕТА НЯМА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЯНА

Асен Василев
12.07.2023 / 13:22

Общата рамка на бюджета няма да бъде променяна. Aко между двете четения се направят предложения за промени, то те ще бъдат на принципа "разход за разход", тоест от едно място ще се вземат средства за сметка на друго перо в бюджета. Това каза финансовият министър Асен Василев след среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и представители на партията, на която е бил обсъдена план сметката за тази година, която предстои да бъде разгледан на първо четене в пленарната зала.

"Тоест, ако някой иска да направи допълнителен разход някъде, трябва да намали разход на друго перо. Това е принципна постановка! Между първо и второ четене знаете, че има най-разнообразни искания. В рамките на Бюджета това ще бъде "разход за разход".

По отношение на протестите на синдикати с искане за увеличение на заплатите в различни сектори Асен Василев посочи:

"Аз мисля, че трябва да се отнасяме с еднакъв аршин към абсолютно всички служители. Политиката, която беше заложена от служебния кабинет, ние я продължихме в случая, е структурите, които са получили увеличение миналата година, да не получават тази година, а тези, които миналата година не са получили - да получат 10% увеличение. Това е общата политика, тя се отнася и за МВР, и за всички други държавни структури".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев