АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНАТА ПЛАНИРА ДА ИЗГРАДИ НОВА УЛИЦА ПРЕЗ ВИЛНАТА ЗОНА НА СЛИВЕН

Интервю на Зорница Семерджиева със Стефан Радев Снимка: Емил Енчев
12.07.2023 / 13:59

Община Сливен планира изграждане на нова улица през вилната зона на града между бул. „Бургаско шосе“ и ул. „Ичеренско шосе“. Това съобщи в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Сливен кметът на общината Стефан Радев. По думите му по протежението на новата улица ще се изгради и необходимата инфраструктура с канализация и водопровод. В момента се разработва проекта за трасето.

Продължава и работата по проекта за разширяване на улица „Г. С. Раковски“, каза Стефан Радев. В момента вървят отчуждителни процедури. Кметът на Сливен припомни и идеята да бъде създадена общинска полиция, като бъдещата структура да се финансирана от общинския бюджет. Така ще се осигури по-добър контрол и опазване на реда.

Преди дни Стефан Радев получи номинация от местните структури на партия ГЕРБ да се кандидатира за трети управленски мандат. За Радио Стара Загора той коментира, че е благодарен за подкрепата и увери, че винаги е търсил най-добрите решения за града.

„Благодарен съм за подкрепата, която усещам и от гражданите. Благодарен съм и за работата с общинските съветници. Търсели сме най-добрите решения за нашия град и се надявам този дух на сътрудничество и на градивна критика да се запази и през предстоящите месеци. Най-важна е партията на гражданите на Сливен, всички трябва да бъдем от тази партия.

Винаги ще бъдем длъжници на хората, ние сме случили на град и трябва да му се отблагодаряваме непрекъснато“, коментира Стефан Радев.

Той отчете и продължаващите проекти за ремонт на културните обекти в региона. По тях се обновяват къщата-музей на Хаджи Димитър и къщата на Добри Чинтулов. Дейностите продължават в Музея на сливенския бит и калдъръмената улица пред входа му, Държавната сукнена фабрика /стария затвор/ и площадното пространство пред нея. Напълно обновена ще бъде и въжената линия /лифта/ от Сливен до местността Карандила, а частични ремонти ще има на крепостта „Туида“. Ще бъде обособен Туристически информационен център в сградата на Община Сливен. Общата стойност на финансирането е малко над 9,6 млн. лева.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев