АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ", БСП И ИТН НЯМА ДА ПРЕДЛАГАТ ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА КОМИСИИ, НАПУСНАХА ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА

Корнелия Нинова
13.07.2023 / 11:59

Изборът на ръководствата на постоянните комисии на парламента отново прерасна в напрежение. "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" обявиха, че няма да предлагат председатели и заместник-председатели и напуснаха пленарната зала. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обвини мнозинството в задкулисие в разпределението на титулярите и очерта новото управляващо мнозинство - ГЕРБ- "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС:

"Мотивите за тази странна коалиция са: ГЕРБ да се реанимират и да спасят Бойко Борисов. ДПС ясно - да се легитимират вече официално във властта. ПП-ДБ от изчегъртването на Борисов стигнаха до реанимирането на Борисов. Ние оставаме опозиция на това задкулисие. Няма да предлагаме председатели и заместник-председатели на комисии и напускаме залата. Няма да участваме в това позорно гласуване, което легитимира паралелната държава като официално ръководство на Народното събрание".

Депутатът от ДПС Йордан Цонев подчерта, че ДПС подкрепя правителството само в евроатлантическата му политика и не участва във властта:

"Всички проруски партии се очертаха в парламента, очерта се мнозинството, от което България има нужда. И да се смеете, и да не се смеете, вас може би българските граждани за това са ви пратили. Нас обаче са ни пратили, за да защитим геополитическия избор на страната и да сложим точка на политическата криза".

От "Има такъв народ" окачествиха твърденията на ДПС като параван на скрити договорки. Депутатът Гроздан Караджов заяви:

"Новото мнозинство има два големи смокинови листа, които ги пазят. Единият отпред, другият - отзад. Едното е тази мантра за евроатлантизма".

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев