АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: СЪЗДАТЕЛИТЕ НА УКРАИНСКИЯ САЙТ „МИРОТВОРЕЦ“ ТРЯБВА ДА ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТ

Костадин Костадинов
18.07.2023 / 14:44

Този списък не е за корумпирани полици, а е списък на хора за премахване. Защо няма официална реакция от страна на българската държава все още? Защо никой не зададе въпрос на президента на Украйна Зеленски, когато беше тук? Ние щяхме да му зададем този въпрос, заяви лидерът на „Възраждане“

Създателите на украинския сайт „Миротворец“ и хората, които го попълват, трябва да понесат отговорност, дори наказателна. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на партия „Възраждане“ в декларация от името на парламентарната група на партията, съобщи БТА.

„Миналата седмица стана ясно, че пореден българин е включен в един много зловещ списък. Този списък не е за корумпирани полици, а е списък на хора, които имат различно мнение. Списък на хора за премахване. Списък в един сайт, който носи циничното име „Миротворец“. Една страница, която формално претендира да е украинска, но е регистрирана във Вирджиния, САЩ. Една страница, в която периодично се обновяват имената в нея, като се добавят нови и се премахват стари. Премахват се, защото физически са премахнати. Иначе казано – убиват се хора в този списък. Миналата седмица в този списък беше включен поредният българин. В конкретния случай става дума за българска журналистка – Диляна Гайтанджиева, една от малкото останали представителки на независимата българска журналистика. Тя далеч не е единственият наш сънародник, включен в този престъпен сайт“, посочи Костадин Костадинов.

Той подчерта, че на сайта присъстват и имена на американски граждани, сред които и Хенри Кисинджър.

„Защо няма официална реакция от страна на българската държава все още? Защо никой не зададе въпрос на президента на Украйна Зеленски, когато беше тук? Ние щяхме да му зададем този въпрос. Не го доведоха в Народното събрание, иначе щяхме да го питаме. Защо никого от нашите управници не постави въпроса в ЕС? Нали имаме партньори и съюзници? Защо никой не представи въпроса от Европейската комисия?“, заяви още лидерът на „Възраждане“.

Костадинов обяви, че партията ще продължи да настоява за официална реакция от българска страна, както и за това въпросът да бъде представен пред украинския посланик в София, пред европейските институции и на международно ниво.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев