АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: КРИЕЙКИ СЕ ЗАД УКРАЙНА, УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ ОТСТЪПВА ОТ ВАЖНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ

Румен Радев
18.07.2023 / 16:05

Темата Украйна се експлоатира като спасителен пояс, с който да отдалечат вниманието на хората, че няма визия, програма и реални действия. Това криене зад Украйна може да работи, но за известно време, защото проблемите се трупат, заяви президентът

„Криейки се зад Украйна, управляващата коалиция все повече отстъпва от редица важни европейски ценности“, заяви президентът Румен Радев.

Върховенство на правото, а не неговото погазване, борба с корупцията, а не нейната закрила, прозрачност, а не задкулисния, повишаване на стандарта на живот на хората, а е тяхното ограбване и много важно отговорност пред избирателя, а не неговата измама“, добави той.

„Има много протести. Има протести срещу войната, има социални протести, има протести срещу бюджета, срещу политиката на доходите. България е демократична страна и всеки има право да протестира. Въпросът е протестите да водят до някакъв резултат“, заяви той във връзка с готвения протест пред президентството заради думите му, че Украйна сама води войната.

Радев призова управляващата коалиция да се заемат с българския дневен ред и проблема на българите.

„Темата Украйна се експлоатира като спасителен пояс, с който да отдалечат внимание на хората, че няма визия, програма и реални действия. Това криене зад Украйна може да работи, но за известно време, защото проблемите се трупат“, заяви президентът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев