АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ ВОЕНЕН ПРОКУРОР И СЛЕДОВАТЕЛ ЗАРАДИ Т. НАР. "ДЕЛА НА ТРУПЧЕТА"

Прокуратура
21.07.2023 / 15:18

Започва дисциплинарно производство срещу военен прокурор и следовател във връзка с междинните резултати от назначената от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов ревизия на т.нар. "дела на трупчета".

Обект на дисциплинарни процедури ще бъдат Антон Радойнов и Добрин Маринов - прокурор и следовател във Военно-окръжната прокуратура - София, съобщиха от държавното обвинение.

Двамата са работили по разследване на евентуално престъпление, извършено от генерал, военно длъжностни лица и цивилни, а проверката е установила, че делото е било спирано два пъти с мотиви, определени от проверяавщите, като "абсурдни".

Същата междинна проверка показа забавяне по дела срещу лица от висшите етажи на властта, на още двама обвинители, един от които е наблюдаващият прокурор по т.нар. дело "Барселонагейт" Стефан Христов, за когото ревизията установи, че е започнал интензивни процесуално-следствени действия едва след като стартира процедурата за предсрочно прекратяване мандата на Иван Гешев като главен прокурор.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев