АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СКАНДАЛНИЯТ САЙТ "МИРОТВОРЕЦ" ВКЛЮЧИ КОСТАДИНОВ В СПИСЪКА СИ, БИЛ РУСКИ АГЕНТ

Скандарният украински сайт"Миротворец" включи Костадинов в списъка си
24.07.2023 / 20:37

Костадинов е обявен за „агент на влияние на Русия в България“. Лидерът на "Възраждане" бе включен в списъка на "Миротворец". „Провокатор, лъжец, политически аферист и популист. Участва в информационно-пропагандистките операции на Русия срещу Украйна и България“, посочват от сайта.

Костадинов е обвинен в „сътрудничество с руските агресори по време на войната срещу Украйна, която фашистка Русия е започнала вероломно“.

Руски агент на влияние в България. Участва в информационно-пропагандни специални операции на Русия срещу Украйна и България. Сътрудничи с руския агресор по време на войната срещу Украйна, коварно започната от фашистка Русия.

Манипулира обществено значима информация в интерес на руския агресор.

Целенасочени действия, насочени към унищожаване на доказателства за извършване на престъпления от руския агресор, създадени от него терористични организации и съучастници на режима в Кремъл срещу Украйна и нейните граждани.

Прякор: Костя Копейкин (прякорът е получен през 2018 г. за продажност и проруски настроения)

Костадин Костадинов, лидер на българската популистка партия "Възраждане", говори в подкрепа на Москва. Той настоява за излизане на България от НАТО и Европейския съюз (ЕС).

През 2022 г. за действия, насочени срещу националната сигурност на Украйна, той е задържан в Одеска област от украинските специални служби. След извършване на необходимите следствени действия и документиране на фактите за антиукраинска дейност, Костадинов беше позорно експулсиран от Украйна със забрана да я посещава за срок от 10 години.

През 2023 г., следвайки инструкции от Москва, с цел унищожаване на доказателства за престъпленията на Русия и нейните граждани, участва в московска спецоперация за дискредитиране на "Миротворец" в България.

Източници: БГНЕС, dnes.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев