АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАБОТЕЩИ В СПЕШНАТА ПОМОЩ НА ПРОТЕСТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

Работещи в Спешната помощ протестират в центъра на София с искане за увеличение на възнагражденията и за подобряване на условията на труд
26.07.2023 / 13:29

Работещи в Спешната помощ протестират в центъра на София с искане за увеличение на възнагражденията и за подобряване на условията на труд. Демонстрацията се провежда след вчерашното заседание на Бюджетната комисия, на което бяха гласувани допълнителни средства за заплатите в тази система, но финансовият министър Асен Василев обяви, че оттегля подкрепата си за бюджета в този му вид.

Контактна група от синдикат “Защита” влезе, за да се срещне със здравния министър професор Христо Хинков. Синдикатът ще поиска гаранция, че гласуваните от Бюджетната комисия допълнителни средства за Спешната помощ ще бъдат разпределени за увеличение на заплатите и за подобряване на условията на труд.

По-рано същата група се срещна с началника на кабинета на президента - бившия премиер Гълъб Донев. Те внесоха сигнал, по който да бъде свикан КСНС заради кризата в спешната помощ.

Протестиращите искат по-високи заплати, по-голям размер на ваучерите за храна, промяна на категорията на труд.

Според изчисленията на “Защита” трябват допълнително между 23 и 25 милиона лева за заплати и подобряване на условията на труд в спешните центрове.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев