АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ ЗА РАЗКОПАНИТЕ ОТ „ВИК“ УЛИЦИ: ХОРАТА СА ПРАВИ, ТЪРПЕНИЕТО НИ СЕ ИЗЧЕРПВА

Стефан Радев
27.07.2023 / 15:22

„Въпреки че проектът на „ВиК“ е важен за града, хората са прави. Търпението им е изчерпано. Моето търпение - също“, каза кметът Стефан Радев пред журналисти и отговори на въпрос защо Общината не се намеси и да ремонтира разкопаните по водния цикъл улици.

„Получавам много сигнали и снимки за разрушените улици по проекта на „ВиК“. Много граждани, включително и близките ми, ме питат защо Общината не асфалтира след разкопаването. Отговарям, че и дори да имаме най-доброто желание и средства, тук става дума за чужд обект. Това е риск, защото съответната свършена работа от „ВиК“ трябва да приключи и обектът да бъде приет, заради което ще се наложи да разваляме положения асфалт. Реално при такъв вид дейности възстановяването на настилките е последният етап. Темата се дискутира в цялата страна и основният въпрос е защо изпълнението на такива големи проекти бе възложено на държавните дружества“, каза кметът.

Той допълни, че Общината непрекъснато призовава „ВиК“ и оказва натиск по всички възможни начини дейностите да се изпълняват по-бързо и по-бързо да достигат до качествено възстановяване на настилките.

„Винаги сме настоявали дейностите да се извършват без спиране на движението, защото единият вариант е такъв – докато не приключат строителните работи, участъците да са затворени изцяло. Това обаче би създало значителни затруднения на автомобили и пешеходци. На практика на места преминаваме през строителните обекти на „ВиК“, допълни Радев.

Той е получил уверения, че срокът на проекта, който е до края на 2023 г., ще бъде спазен.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев