АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АЛЕКСАНДЪР СИДИ: ВКАРАХМЕ НПО ВЪВ ВСЕКИ СЕКТОР. ДЪРЖАВАТА ДА ЗАПОЧНЕ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА!

Александър Сиди
31.07.2023 / 11:21

"Ние вкарахме едни неправителствени организации в абсолютно всеки сектор на държавността. Голяма част от промените се правят през различни НПО. Сега в новия закон за борба с домашното насилие неправителственият сектор е много сериозно застъпен. А всъщност, това е работа на държавата – и образованието, и възпитанието, и грижата за българските граждани е работа на държавата. Не на някакви самозвани неправителствени организации."

Това мнение изрази в интервю за БНР Александър Сиди от ВМРО.

"Оставям настрана този ужасяващ казус, с който съдебната система трябва да се заеме (за нарязаното с макетно ножче момиче в Стара Загора - бел. ред.). На мен ми направи впечатление, че цялата онази либерална жълтопаветна формираща мнения маса от хора излязоха, много бързо отсъдиха и казаха – "о, той има татуировка "Свобода или смърт", край, това е патриот – патриотите са лоши, те правят така, ние трябва да се борим с тях". Закачиха го на пилона на Рожен и с това приключиха въпроса. Не в това е целият въпрос. Въпросът е в липсата на здрави морални устои в обществото, за които същите тези хора 30 години наред получават пари, за да правят всякакви глупости в образование, в държава, в съдебна система."

Сиди призова "да спрем да се занимаваме с това какво иска едно или друго неправителствено сдружение или организация и да започнем да си вършим работата като държава".

Добър документ като Истанбулската конвенция, чиято цел е да намали домашното насилие, беше "натрупана с политически ангажименти, поети незнайно от кого към различни групи", изтъкна Александър Сиди в предаването "Преди всички" .

"Бяха натоварени тези текстове с друг смисъл, след което Европейският съюз през всичките свои институции налага силово тази конвенция, за която българският Конституционен съд каза, че е невъзможно да бъде приета в България. Ето в това е проблемът - когато се опитваш да решиш един проблем, но в него слагаш нещо през задния вход. И в Закона за домашното насилие има текстове, които препращат в друга посока. Когато искаме да решим един въпрос, трябва да седнем и ребром да го решим."

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев