АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАМЕТНИКЪТ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ – С ПЛЪТНИ ОГРАДИ! "ВЪЗРАЖДАНЕ" И ЛЕВИЦА ВЪЗРОПТАХА

Паметникът на Съветската армия – с плътни огради!
25.08.2023 / 10:37

От сутринта тече заграждане на Паметника на Съветската армия с високи и плътни огради, съобщи БТА.

В района на монумента, който се намира в Княжевската градина, има засилено полицейско присъствие, униформени служители на реда са оградили паметника от всичките му страни.

Паметникът вече е ограден откъм бул. "Цар Освободител" и бул. Евлоги и Христо Георгиеви". Продължава ограждането му откъм ул. "Гурко" и бул. "Васил Левски".

По-рано днес лидерът на партия "Възраждане" призова в социалните мрежи симпатизантите си да отидат на паметника и да се противопоставят на ограждането му.

"Очевидно след като опитът снощи да има сблъсъци на паметника се провали в зародиш, сега дойде ред и на поръчителите на провокацията да се намесят. Нека който може да отиде там и да бъде заедно с хората от Възраждане, които дежурят там от седмици вече! ", написа той във Facebook.

От "ЛЕВИЦАТА!" също се заканиха да се противопоставят на заграждането и демонтажа на паметника в съобщение до медиите, изпратено от "Изправи се България", част от лявото обединение.

"Полицията потвърди, че тази сутрин се готвят да изпълнят заповедта на правителството на сглобката за заграждане на паметника и премахване на палатковия лагер", коментира Мая Манолова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев