АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРЪМП СЕ ЯВИ В ЗАТВОРА В ДЖОРДЖИЯ И ОПРЕДЕЛИ СТАВАЩОТО КАТО ПАРОДИЯ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА

Доналд Тръмп Снимка: ЕПА/БГНЕС
25.08.2023 / 10:46

Бившият американски президент Доналд Тръмп се яви в затвора в окръг Фултън, щата Джорджия, по случая за подмяна на изборите там през 2020 година.Той премина процедура по арест преди да плати определената му от съдия гаранция от 200 хиляди долара по общо 13 обвинения.

Преди заминаването си Тръмп написа в социалната си мрежа, че "е арестуван за дързостта си да оспори манипулирани и откраднати избори".

Това е четвъртото дело срещу бившия президент тази година. В Ню Йорк той беше обвинен за тайни плащания на порнозвезда, във Флорида - за съхраняване на секретни документи, а във Вашингтон - за заговор за отмяна на резултатите от президентския вот преди три години.

Общо 12 от 19-те подсъдими по случая в Джорджия се явиха пред властите преди изтичането на крайния срок в петък. Сред тях са бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп Рудолф Джулиани и Джон Ийстман, който е обвинен в измислянето на схема за представяне на фалшив списък от избиратели на Тръмп от щата в Конгреса.

Пред журналисти на летището преди самолетът му да отлети от Атланта бившият президент определи всички обвинения към него като намеса в изборите:

"Това, което става тук, е пародия на справедливостта. Ние не сме извършили нищо нередно, аз не съм извършил нещо нередно. Това се отнася и за другите обвинения. Това, което те правят, е намеса в изборите. Опитват се да въздействат върху вота, такова нещо в нашата страна досега не е имало. Това е единият случай, но има още три такива. "

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев