АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В СОЗОПОЛ ЗАПОЧВА АПОЛОНИЯ 2023

Празници на изкуствата, Аполония 2023,Созопол
28.08.2023 / 10:16

За 39-и път в Созопол си дават среща всички поколения на хората на изкуството. Започват Празниците на изкуствата Аполония. Фестивалът ще се проведе от 28 август до 5 септември в Созопол.

Откриването е на 28 август с гала концерт на Музикален театър "Стефан Македонски“ в Амфитеатъра на Созопол. Ще звучи музиката на Калман, Йохан Щраус (син), Лехар и др.

Традиционното начало на всяко издание на фестивала е откриването на изложбите. Днес след 18.00 ч. в Художествената галерия могат да бъдат разгледани изложбите: "Жените и Международното триенале на сценичния плакат“, "Завръщането. Срамежливата интимност“ на Лоте Михайлова , както и изложба на дипломантите от Националната художествена академия.

Сред изпълнителите са и супергрупата "Фондацията", легендарните рок групи "Сигнал" и Б.Т.Р., поп изпълнителите Мария Илиева, Михаела Маринова, джаз триото на Васил Спасов и много други.

Ръководител на майсторския клас по творческо писане е Георги Господинов, а майсторския клас по цигулка води световноизвестният цигулар и музикален педагог Минчо Минчев.

Почитателите на българското кино могат да видят документалните ленти "Моралът е доброто", режисиран от Веселин Диманов, и "Ваклуш" с режисьор Николай Василев, като и игралните "Шекспир като улично куче" на режисьора Валери Йорданов, "Анна" на Боримир Илков и други.

В програмата са включени постановки на Народен театър "Иван Вазов", Театрална работилница "Сфумато", Сатиричен театър "Алеко Константинов" и други.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев