АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВАЙЛО ДЕМЕРДЖИЕВ: РАЗПИТИТЕ НА БОЖКОВ ЩЕ ДОВЕДАТ ДО РАЗПИТИ НА ГОРАНОВ, АРНАУДОВА И БОРИСОВ

Ивайло Демерджиев
31.08.2023 / 09:12

Три години и половина Васил Божков твърди това, което е твърдял и преди. Разпитите му ще доведат до разпити на Горанов, Севда Арнаудова и на Борисов.

Това заяви в ефира на БТВ адвокат Ивайло Демерджиев, председател на Висшия адвокатски съвет.

Дали се е върнал доброволно или не - в контекста на случая няма никакво значение. Струва ми се, че приоритетни ще са мащабните дела, категоричен е Демерджиев.

Вероятно има съмнения за нарушаване на неприкосновеността на Васил Божков и затова има държавна охрана, смята още Дерменджиев. Той посочи, че тя е получена след преценка на прокуратурата.

Беше пропуск Божков да не бъде разпитан онлайн. Особено, че това бе по времената на ковид, когато подобни практики бяха чести, поясни Дерменджиев.

И обясни, че вероятно след разпитите на Божков за повторни показания ще бъдат извикани и Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Дерменджиев посочи, че за процеса няма значение дали Божков се е прибрал доброволно или е екстрадиран. Според адвоката обаче изглежда сякаш прибирането е било доброволно.

От списъка "Магнитски" в България аз не виждам особен ефект, заяви той.

Адвокатът говори и за временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов като напомни, че той беше част от екипа на Иван Гешев, който тръгна да променя Конституцията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев