АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БСП ИЗДИГНА МИНО АФУЗОВ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН

Минчо Афузов
02.09.2023 / 18:41

Минчо Афузов е червеният кандидат за кмет на Сливен. Решението взе общинската конференция на БСП, която заседава повече от 6 часа. Малко след 16 часа в събота Комисията по избора съобщи победителя – Минчо Афузов. От 101 гласували делегати, 57 дадоха своя вот за Афузов. На второ място е Румен Бозуков, който събра 28 гласа.

Конференцията реши номинираните 38 кандидати за общински съветници да бъдат изпратени в София. Листата ще бъде определена в диалог между националното Изпълнително бюро и Изпълнителното бюро в Сливен.

"Благодаря на моите съмишленици и съратници от БСП - Сливен, които подкрепиха моята кандидатурата за кмет за града. Това, за което ще работя, ако бъда избран на предстоящите местни избори, е да привлека качествени хора в града. Трябва спешно да предприемем мерки за повишаване нивото на образование. Като се започне от най-битовите въпроси на ниво общежития и се стигне до планиране и привличане на стратегически инвестиции и осигуряване на работни места. Ще подобря градската среда, особено в жилищните квартали, където всичко е изоставено от десетилетия.

Много съществена промяна трябва да има в селата. Трябва да се промени структурата на управление. Към кметовете има високи очаквания и трябва те да бъдат обезпечени с материални и икономически ресурси. Едни и същи компании печелят обществените поръчки в Сливен, което води до некачествено изпълнение на проектите и до порочни практики. Това трябва да бъде преустановено. Смятам, че има добри и достойни сливенски компании, на които не се два шанс да се докажат", написа в профила си във Фейсбук Минчо Афузов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев